Babeczki jogurtowe z figą
Składniki: (na około 10 sztuk)
- 1 jogurt naturalny
- 2 świeże figi
- 2 łyżeczki cynamonu
- ¾ szklanki mąki ryżowej (jeśli chcecie użyć zwykłej pszennej to należy dać całą szklankę)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki erytrytolu
- 1 jajko
- 2 łyżeczki masła ghee
- 1 limonka
1. Jajko ubijamy z erytrytolem.
2. Dodajemy jogurt naturalny, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamon. Całość mieszamy.
3. Do masy dodajemy figi, a następnie rozpuszczone masło. Mieszamy do połączenia składników.
4. Przelewamy do foremek. Na wierzch posypujemy startą skórką z limonki.
5. Piecz przez 30 min w 170℃
Komentarze
Prześlij komentarz