Budyń jaglany




Na dobry początek dnia proponuję budyń jaglany- pyszny i zdrowy 💗

Składniki na 2 porcje:
- ½ szklanki kaszy jaglanej
- 1 ¼ szklanki mleka migdałowego (może być też zwykłe)
- ⅓ szklanki wody
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- pół banana

1. Kaszę jaglaną zalewamy ¾ szklanki mleka i wodą. Gotujemy w garnku przez około 15 min (do miękkości kaszy)
2. Gotową kaszę blendujemy z bananem, kakao, cynamonem i masłem orzechowym.
* Jeśli budyń wyjdzie zbyt rzadki, dodaj banana i ponownie zblenduj.

Świetnie smakuje z wiórkami kokosowymi i owocami. Jeśli lubicie, możecie też użyć syropu klonowego lub jakiegoś syropu z owoców.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sałatka wiosenna

Pleśniak na migdałowym spodzie przykryty cytrynową pianką