Ciasteczka oreo ze słodką pastą kokosową




Macie ochotę na słodkie, ale nie chcecie sięgać po kupne słodycze?
Proponuję fit oreo- są przepyszne 😍

Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej + 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżki kakao
- ⅓ łyżeczki sody
- 1 łyżka mleka
- 1 jajko
- 5 łyżek syropu z agawy
- 50 g roztopionego oleju kokosowego
- 40 g drobno posiekanych migdałów
- słodka pasta kokosowa/ wiórki kokosowe

1. Jajko, syrop z agawy i mleko łączymy ze sobą i chwilę ubijamy.
2. Mąkę, kakao, sodę i kakao mieszamy ze sobą, dodajemy migdały.
3. Składniki łączymy ze sobą, stopniowo dolewając oleju.
4. Ciasto rozwałkować na cienkie krążki i ułożyć na blaszce.
5. Piec w 170℃ przez 10 min.
6. Krążki porządnie wystudzić
7. Słodką pastę kokosową rozpuszczamy (jeżeli użyliśmy wiórków kokosowych- blendujemy je do powstania gładkiej masy)
8. Nakładamy krem na wszystkie krążki i wkładamy do zamrażarki na 3 min.
9. Na krążki kładziemy kroplę kremu i sklejamy ze sobą krążki.
10. Wkładamy na kolejne 3 min do zmrożenia i połączenia kremu.

Gotowe ciasteczka trzymamy w lodówce.


Komentarze

  1. Proste do zrobienia i kozackie w smaku. Świetne na impreze

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Sałatka wiosenna

Pleśniak na migdałowym spodzie przykryty cytrynową pianką