Jajecznica ze szpinakiem
Jeśli ktoś chce urozmaicić swoją poranną jajecznicę, to dobrze trafił!
Uwielbiam szpinak, a z jajkiem komponuje się świetnie 👌
Składniki:
- 2 jajka
- ¼ cebuli
- garść świeżego szpinaku
- pasek sera feta
- mały ząbek czosnku
- sól, pieprz
- łyżeczka masła
- pasek wędzonego boczku
1. W małym garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany ząbek czosnku i szpinak.
Podsmażamy do zmiękczenia.
2. Na dnie kokilki wykładamy podsmażony szpinak, a na niego kładziemy fetę.
3. Następnie wylewamy rozbełtane jajko z solą i pieprzem.
Możemy je od razu wymieszać z cebulą.
4. Pieczemy w 170℃ przez 15-20 min, do ścięcia jajka.
5. W połowie pieczenia kładziemy na górę boczek.
UWAGA: Polecam wyłożyć blaszkę lub kratę papierem do pieczenia, bo jajko lubi rosnąć i "uciekać" z kokilki 🙈
Komentarze
Prześlij komentarz