Naleśniki w 3 odsłonach





Klasyczne naleśniki są świetne, ale dobrze jest je poznać również w innych odsłonach- kolorystycznych i smakowych. 

W moich NIE MA żadnych sztucznych barwników.
Naleśniki zielone o smaku szpinaku i kiwi
Fioletowe o smaku jagód
Żółte o smaku banana


Klasyczne naleśniki:
- szklanka mąki
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- pół szklanki wody gazowanej
- łyżeczka masła (u mnie ghee)


1. Składniki miksujemy ze sobą.
✽Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste- dodajemy trochę więcej wody
2. Wybieramy wersję smakową i dodajemy odpowiednie składniki (szpinak/kiwi/banan/jagody)- lub wybrane przez siebie
3. Ponownie miksujemy
4. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni


Pochwalcie się swoimi wersjami, smacznego!


Komentarze

  1. Podobają mi się bardzo Twoje proste instrukcje, bo to brzmi tak, jakby każdy mógł to zrobić, a wygląda bardzo efektownie i wcale nie wymaga wymyślnych składników, za to baaardzo duży plus

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo według mnie o to w tym wszystkim chodzi.. Dobre jedzenie musi być dostępne dla każdego!

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Sałatka wiosenna

Pleśniak na migdałowym spodzie przykryty cytrynową pianką