Naleśniki w 3 odsłonach
Klasyczne naleśniki są świetne, ale dobrze jest je poznać również w innych odsłonach- kolorystycznych i smakowych.
W moich NIE MA żadnych sztucznych barwników.
Naleśniki zielone o smaku szpinaku i kiwi
Fioletowe o smaku jagód
Żółte o smaku banana
Klasyczne naleśniki:
- szklanka mąki
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- pół szklanki wody gazowanej
- łyżeczka masła (u mnie ghee)
1. Składniki miksujemy ze sobą.
✽Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste- dodajemy trochę więcej wody
2. Wybieramy wersję smakową i dodajemy odpowiednie składniki (szpinak/kiwi/banan/jagody)- lub wybrane przez siebie
3. Ponownie miksujemy
4. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni
Pochwalcie się swoimi wersjami, smacznego!
Podobają mi się bardzo Twoje proste instrukcje, bo to brzmi tak, jakby każdy mógł to zrobić, a wygląda bardzo efektownie i wcale nie wymaga wymyślnych składników, za to baaardzo duży plus
OdpowiedzUsuńBo według mnie o to w tym wszystkim chodzi.. Dobre jedzenie musi być dostępne dla każdego!
Usuń