Wieprzowina z marchewką



Ja do tej potrawy używam zazwyczaj dodatkowo selera, ale akurat ostatnio mi zabrakło 😟
Możecie zrobić w tej wersji lub właśnie urozmaicić ją selerem- obie będą super 👍

Składniki:
- paski wieprzowe 500 g
- 1 papryka
- 2 marchewki
*- pół selera
- 4 łyżki ketchupu
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka musztardy

1. Do mięsa dodajemy ketchup i musztardę, całość mieszamy i odstawiamy na 15 min.
2. Wieprzowinę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Wystarczy 5 min smażenia.
3. Marchewkę i seler* ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy na małe kawałki.
4. Marchewkę, seler* i paprykę dodajemy do mięsa. Całość chwilę podsmażamy a następnie dusimy przez 10 min.

Najlepiej smakuje z ryżem albo makaronem 😋

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sałatka wiosenna

Pleśniak na migdałowym spodzie przykryty cytrynową pianką