Zdrowa nutella



Myślałam o tym już jakiś czas, bo po prostu kocham czekoladę.. 💓
No i wymyśliłam!

Składniki:
- pół banana
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżka syropu z agawy
- 4 łyżki gęstej części z mleka kokosowego (może być też jogurt naturalny)
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki masła orzechowego (ja użyłam migdałowego, ale świetnie sprawdzi się też z orzeszków ziemnych)

Całość blendujemy do uzyskania gładkiej masy.

*Jeśli wolicie gorzką nutellę- odejmijcie miód lub dodajcie więcej kakao ☺

Klasyczna nutella jest bardziej gęsta, ale tą również można smarować chleb, wafle, naleśniki albo wyjadać łyżeczką prosto ze słoiczka 😋😍


Po kilku godzinach w lodówce, nutella zgęstnieje jeszcze bardziej :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sałatka wiosenna

Pleśniak na migdałowym spodzie przykryty cytrynową pianką