Batoniki kinder country
Mam do nich ogromną słabość, dlatego postanowiłam zrobić je w zdrowszej wersji 😊
Składniki:
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki waniliowej odżywki białkowej
- 3 łyżki pszenicy ekspandowanej
- 1 łyżeczka erytrytolu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
Polewa:
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka erytrytolu
1. Olej rozpuszczamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami (z wyjątkiem tych z polewy)
2. Pudełko/pojemnik/foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę.
Wstawiamy do lodówki na 3h lub do zamrażarki na 40 min.
*Różnica: Z lodówki bardziej będą przypominać batoniki, nie będą zmrożone za mocno
3. Chwilę przed końcem oczekiwania, przygotuj polewę.
4. Gotową masę kroimy na kawałki lub paski i oblewamy polewą. Ponownie wkładamy do lodówki/zamrażarki do zastygnięcia.
Uwaga: Jeśli zdecydowaliście się na zamrażarkę, przed zjedzeniem musicie odstawić je na kilka minut w temperaturze pokojowej, by nie jeść bryłek lodu 😎
Komentarze
Prześlij komentarz