Domowe fit raffaello



Smakują obłędnie, jak oryginał 😋
Robi się je błyskawicznie, więc o ile macie wszystkie składniki- spróbujcie jeszcze dziś!

Składniki na 8-10 sztuk:
- 3 łyżki amarantusa
- 2 łyżeczki ksylitolu
- 1 łyżka słodkiej pasty kokosowej (lub zblendowanych wiórków kokosowych)
- pół łyżeczki masła orzechowego
- 2 łyżki gęstej części mleczka kokosowego
- wiórki kokosowe (do obtoczenia)

1. Amarantus zalej wodą i odstaw na chwilę.
2. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki (amarantus musi być odciśnięty z wody)
3. Uformuj małe kulki i obtaczaj w wiórkach kokosowych (najlepiej zwilżyć dłonie wodą, wtedy krem nie będzie się przyklejać).
4. Układaj na desce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Włóż do zamrażarki na 5-7 min.

Gotowe raffaello można przechowywać w lodówce, smacznego!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sałatka wiosenna

Pleśniak na migdałowym spodzie przykryty cytrynową pianką