Domowe fit raffaello
Smakują obłędnie, jak oryginał 😋
Robi się je błyskawicznie, więc o ile macie wszystkie składniki- spróbujcie jeszcze dziś!
Składniki na 8-10 sztuk:
- 3 łyżki amarantusa
- 2 łyżeczki ksylitolu
- 1 łyżka słodkiej pasty kokosowej (lub zblendowanych wiórków kokosowych)
- pół łyżeczki masła orzechowego
- 2 łyżki gęstej części mleczka kokosowego
- wiórki kokosowe (do obtoczenia)
1. Amarantus zalej wodą i odstaw na chwilę.
2. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki (amarantus musi być odciśnięty z wody)
3. Uformuj małe kulki i obtaczaj w wiórkach kokosowych (najlepiej zwilżyć dłonie wodą, wtedy krem nie będzie się przyklejać).
4. Układaj na desce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Włóż do zamrażarki na 5-7 min.
Gotowe raffaello można przechowywać w lodówce, smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz