Ryż na mleku z jabłkiem
Składniki na 6 kokilek:
- 150 g ryżu
- 500 ml mleka
- cynamon
- 3 jabłka
- 3 łyżki erytrytolu
- 2 łyżeczki masła ghee
1. Ryż gotujemy w mleku z 1 łyżeczką masła i 2 łyżkami erytrytolu przez 15 min. Musimy mieszać co jakiś czas, żeby nie przypalić ryżu.
2. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na patelni z 1 łyżeczką masła, 1 łyżką erytrytolu i cynamonem (ilość cynamonu dowolna).
3. Do kokilek nakładamy ryż, a następnie podsmażone jabłka. Przykrywamy folią aluminiową.
4. Wkładamy do piekarnika na 20 min i pieczemy w 180℃.
Świetnie smakują z jogurtem naturalnym 👍
Komentarze
Prześlij komentarz