Domowa bubble tea



Czy jest tu ktoś, kto nigdy nie pił bubble tea?
Koniecznie musicie to nadrobić- idealna na każdą porę roku 💕


Składniki:
- 2 łyżki kulek z tapioki
- syrop (jagodowy, malinowy, cytrynowy, z czarnej porzeczki- właściwie to pełna dowolność 😊)
- 2 łyżeczki miodu
- 2 torebki herbaty malinowej
- 100 ml mleka


1. Kulki gotujemy w osłodzonej wodzie przez 15 min OD momentu WYPŁYNIĘCIA na wierzch.
2. Po tym czasie odstawiamy je na kolejne 15 min (nie odcedzamy ich)
3. W końcu możemy je odcedzić. Przesypujemy do miski i dolewamy do nich 4 łyżki syropu.
4. Zostawiamy na 10-15 min.
5. Herbatę zaparzamy, dodajemy miód i na końcu mleko.
6. Kulki nakładamy na dno szklanki, następnie wlewamy naszą mleczną herbatę


Pamiętajcie, że macie tu pełną dowolność- ogranicza Was tylko wyobraźnia 💪
* Można zrobić również bubble tea bez mleka :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Sałatka wiosenna

Pleśniak na migdałowym spodzie przykryty cytrynową pianką