Sałatka wiosenna



Też tak macie, że jak jest piękna pogoda i 🌞 to nie macie ochoty na ciężkie jedzenie?
Ta sałatka świetnie nadaje się na lekkie śniadanie!
Mam nadzieję, że podbije Wasze podniebienie- ja to połączenie smaków wprost uwielbiam 💓

Składniki:
- rukola
- arbuz
- winogrono różowe
- orzechy pekan
- sos sojowy (można pominąć)
- ser feta
Sos winegret:
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
* Można też użyć gotowego sosu


Składniki układacie według własnej wizji artystycznej 😉
Ja orzechy prażę na patelni (możecie dodać do nich 1 łyżeczkę sosu sojowego dla podkręcenia smaku).


Koniecznie sprawdzajcie, smacznego!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pleśniak na migdałowym spodzie przykryty cytrynową pianką